Hur man startar Luciadagen.

Detta var inte vilken Luciafest som helst utan detta var en luciafest som skulle ske på ett helt nytt daghem med nya föräldrar, kollegor och whatnot. så jag tänkte att jag kanske ska se riktigt proper ut.
Ja, vi kan ju säga att det gick ju sådär:

Morgonen startade segt, och helt plötsligt var det dags för mig att gå till bussen och innan dess borde jag packat väskan och erm, måste jag ha med mig nån extra tröja? Erm.. halsduk, vilken rock? Den grå, ja det låter bra. Nej fan, det regnar ju ute. Fram med den beige istället. Skjortan jag valt satt lite tight men det går nog. Jora, finfint den sitter så bra så bra……

Springer till bussen med regnet piskande mig i ansiktet som nyss var helt okej sminkat. Regnet lixom letar sig in i ansiktet och under,igenom och bara in överallt. Min huva verkar ha krympt dessutom. hmf.. nå, springa på, kramp i sidan. Gaah.. min mage fryser, hur i helvete kan den frysa med linne och skjorta och jacka? Va fan, min skjorta och mina 2 linnen har åkt upp över navel. Av med handsken, in med handen och dra ner.. gå tre steg, av med handsken, in med handen och dra ner… gå 2 steg in med en iskall hand (jag orkade inte sätta tillbaka handsken igen) och dra ner. Va i helvete! Springa lite, dra ner mycket, springa lite till och hinner med bussen! Yay!  Drar ner alla linnen och grejer igen. Dra upp byxorna som visst halkat ner. Urk.

Sitta och må lite småilla på bussen. Ser inte ut genom rutan och vet inte riktigt vart jag är. Det händer iof varje morgon och ändå lyckas jag alltid komma av, lustigt. Kommer in på dagis, alla jävlar är glada och har tomeluvor. Dammit. Jag glömde luvan och jag har tröjan ovanför naveln som en fjortis. Ser mig i spegeln och försöker hitta mina ögon, ser bara röda svullna bollar där dom borde vara. Great.

In på avdelningen, hör en massa grejer om saker jag ska sköta inför nått luciatågande. Bra bra.. mushimushimushi säger min hjärna som svar och handen drar ner skjortan för säkert femtioelfte gången.

Sankta Lucia, skänk mig en skjorta
men inte en 34 för det har jag hemma….

Annonser

3 thoughts on “Hur man startar Luciadagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s