Stolt närvårdare.

Närvårdare

Hjärtats värme, hjärnans skärpa och handens skicklighet är centrala i närvårdarens arbete. Andra viktiga egenskaper är social kompetens, noggrannhet och förmåga att känna ansvar för medmänniskan. Närvårdaren har en bred kompetens och arbetar nära människor som behöver vård och omsorg i hemmet eller på någon vård- eller omsorgsenhet.
Januari 2012  tog jag min andra examen, denna gång som närvårdare. Efter det började jag jobba heltid som vikarierande barnträdgårdslärare(förskolelärare) och de första 6 månader gick fint. Efter mycket tjafs och tristhet fick jag och min kollega till ett underbart samarbete och en nära vänskap. Denna stämning fick mig att ansöka om att vikariera ett helt år till. Samtidigt som jag fick veta att jobbet är mitt + att jag får jobba med min underbara kollega samt  i nära samarbete med två av mina närmaste vänner så fick jag även veta att jag ska bli handledare åt en student som ska gå samma sorts skola som både jag och min kollega gått förut.

Nervöst inväntade jag denna människa vars namn gjorde att vi först inte visste om det var en hon eller han. Men jag var absolut nervös i onödan. Jag har fått en underbar student som kommer vara en otrolig tillgång för våran grupp samt hela daghemmet. En elev som är från stockholm, har humor, passar in med mig och kollegan på ett superbt sätt. Hon är nästan lika gammal som jag, skrattar och är givmild, tålmodig och helt enkelt super. Jag tror att hennes studier kommer gå som en dans och att vi kommer ha roliga ½ år tillsammans.  Jösses så glad jag är över att just jag fick henne. Både kollegan och jag är väldigt tacksamma för ”vår” student.

Och för mig känns det som om jag nu kan ge henne det som jag velat ha av en handledare. En som lyssnar, orkar och vill hennes bästa, en som alltid ställer upp.

Detta dagis år kommer vara så roligt. Våran grupp så harmonisk och ja, allt kommer flyta. Det känner jag helt enkelt på mig!

Äntligen är hela vårt dagis med glädje på väg mot samma mål.

Detta år kan alltså , helt enkelt, bara gå på ett sätt, bra!

Annonser

One thought on “Stolt närvårdare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s